• BoD-fuer-Verlage

  BoD for forlag

  Trykk og distribusjon fra 1 eksemplar!

    Rask bokhandelsforbindelse og direkte leveranse
    Ingen løpende kostnader, attraktive honorar
    Skreddersydde løsninger

skreddersydde løsninger

Vi har mer enn 20 års erfaring med effektiv og bæredyktig trykk og distribusjon av titler fra og med ett eksemplar.

Som forlag har dere mange fordeler og utvalg hos BoD:

 • Ingen finansiell risiko, ingen løpende kostnader og ingen minsteopplag
 • Forskjellige typer innbinding: Hardcover laminert eller med smussomslag (trådbinding, limbinding), Softcover (limbinding), Wire-O (spiralbinding) og Booklet (ryggstifting)
 • Fritt formatvalg mellom 11 x 17 cm og 21 x 29,7 cm
 • ColorPlus teknologi
 • Finmasket distribusjonsnettverk
Kontakt oss eller kom i gang i mybod nå.

Våre produkter

BoD Fun

Trykk av bok

Ukomplisert og rask trykketjeneste - fra og med 1 eksemplar

Ingen avtaleperiode

Fra kr 19,01
per eksemplar

Start prosjekt
Trykk bøker - helt enkelt

Med BoD Fun opprettes bøker for eget behov. Disse bøkene blir ikke gitt ut i bokhandler. Dette gir muligheten til å teste ut forskjellige utforminger på bøkene eller å trykke opplag for eget salg.

Last opp filer - og ferdig
I løpet av et bokprosjekt laster man opp bokens tekst og omslag som PDF-filer i myBoD. Omslaget kan også designes og opprettes gratis i nettverktøyet easyCOVER.

BoD Fun

 • Trykk fra ett eksemplar
 • Enkel PDF-opplasting
 • Opprett omslag i easyCOVER

Start nå

Særlig populær

BoD Classic

Salg av bok og e-bok

Publiser bøker med eget ISBN i bokhandelen (e-bøker om ønskelig)

1 års avtaleperiode

965 kr
engangsavgift

Start prosjekt
Publiser bøker og e-bøker

Med BoD Classic publiseres bøker og/eller e-bøker i bokhandelen. Dette vil si at tittel blir katalogisert og gjort tilgjengelig på det norske markedet for bestilling. Vi sørger også for pliktavlevering til Nasjonalbiblioteket og stiller katalogiseringseksemplar til rådighet for Bokbasen.

Konvertering til e-bok (valgfritt, mot betaling)
Ettersom vi tror på suksess med kombinasjonen av trykt bok og e-bok, kan vi etter forespørsel konvertere manuskriptene til de vanlige e-bokformatene. Deretter sørger vi for at e-bøkene knyttes opp mot alle relevante salgskanaler som f.eks. Apple iBooks, Google Play, Ark og mange fler. BoD konverterer de utvalgte titlene for kun 3 kr ekskl. mva. per side. Denne tjenesten inkluderer konvertering av den trykte tittel til en ePub-utgave, som testes på alle vanlige leseenheter for å sikre optimal visning. 

Grip sjansen og nå leserne
Bøkene kan bestilles av alle relevante bokhandlere og nettbokhandlere, både trykte utgaver og om ønskelig, elektroniske utgaver. I tillegg kan de trykte bøkene etter ønske gjøres tilgjengelig (mot betaling) for internasjonal distribusjon og selges i blant annet USA, Canada, Storbritannia og Australia. Nyutgitte e-bøker kan også knyttes til distribusjon for utleie - på denne måten kan man nå helt nye målgrupper!

BoD Classic

 • Bok og E-bok i bokhandelen
 • Print on Demand
 • Attraktive honorar
 • Pliktavlevering til NB

Start nå

BoD Comfort

Salg av bok og e-bok

Alt fra BoD Classic pluss profesjonell støtte, visningseksemplar og startopplag

1 års avtaleperiode

2 175 kr
engangsavgift

Start prosjekt
Publisering med prosjektpartner

Med BoD Comfort får man alt fra BoD Classic, i tillegg til en personlig prosjektpartner fra BoD som hjelper til ved spørsmål vedrørende utarbeidelse av manuskript, filer og filopplasting.

Gratis visningseksemplar
Før tittelen godkjennes for publisering, vil BoD Comfort sende et gratis visningseksemplar av boken. Slik kan man før publisering gjøre endelige justeringer i fred og ro.

Startopplag på 5 bøker
Så snart BoD Comfort-prosjektet godkjennes, vil man motta et gratis startopplag på fem eksemplarer av den trykte boken.

Konvertering til e-bok (valgfritt, mot betaling)
Ettersom vi tror på suksess med kombinasjonen av trykt bok og e-bok, kan vi etter forespørsel konvertere manuskriptene til de vanlige e-bokformatene. Deretter sørger vi for at e-bøkene knyttes opp mot alle relevante salgskanaler som f.eks. Apple iBooks, Google Play, Ark og mange fler. BoD konverterer de utvalgte titlene for kun 3 kr ekskl. mva. per side. Denne tjenesten inkluderer konvertering av den trykte tittel til en ePub-utgave, som testes på alle vanlige leseenheter for å sikre optimal visning. 

BoD Comfort

 • Alt fra BoD Classic
 • Prosjektpartner fra BoD
 • Gratis visningseksemplar
 • 5 bøker inkludert

Start nå

PRISKALKULATOR

Her kan du med noen få steg beregne utsalgspris og kostnader for for bokbestillinger av din tittel. Test forskjellige alternativer for utforming og utsalgspris, og se hvordan endringene påvirker ditt honorar per eksemplar.

Format
Vennligst fyll inn informasjon
Papir
Vennligst fyll inn informasjon
Innbinding
Vennligst fyll inn informasjon
Laminering
Vennligst fyll inn informasjon
Antall sider
Vennligst fyll inn informasjon
Vennligst angi minst 4 sider
Sideantall må være delelig med 2
Sideantall må være delelig med 4
Maks antall sider overskredet
Maks 868 sider tillat med 80 g papir Maks 630 sider tillat med 200 g papir Maks 400 sider tillat med Wire-O Maks 400 sider tillat med Wire-O og 200 g papir Kun Booklet (hefte) er mulig med mindre enn 24 antall sider. Med en rund rygg kreves minst 52 sider
Antall fargesider
Vennligst angi tall større enn 0
Tallet kan ikke være større enn det totale antallet sider

UTSALGSPRIS OG HONORAR


Angi din egen utsalgspris for boken og e-boken for å se hvordan honoraret påvirkes. Nedenfor kan du også se prisene for dine private bokbestillinger.


Vis priser for premiumtrykk


BOK

Utsalgspris Din fortjeneste per solgte bok
Eksempel på utsalgspris: ( Honorar)
Utsalgspris:
NOK OPPDATER
Oppføring resulterer i negativt honorar
Maksimalt 5000 kr er tillatt
( Honorar)

E-BOK

Utsalgspris Din fortjeneste per solgte bok
Eksempel på utsalgspris:
Utsalgspris:

Produksjonskostnader

Ved bokbestillinger for eget behov betaler du produksjonskostnadene. Ved bokhandelsbestillinger motregnes produksjonskostnadene mot ditt honorar. Se også "Utsalgspris, honorar og bokbestillinger".

Priskategorier Stykkpris (netto / inkl. mva)
1 til 24 eksemplarer
25 til 49 eksemplarer
50 til 99 eksemplarer
100 til 199 eksemplarer
fra 200 eksemplarer
/
/
/
/
/

ENGANGSKOSTNADER OG LØPENDE KOSTNADER


Alle priser ekskl. mva.

Produkt:
BoD Fun
BoD Classic
BoD Comfort
Opprettelsesavgift: ingen 965 kr 2.175 kr
Opprettelse av e-bok: -
Årsavgift: ingen ingen ingen

REGISTRER DEG OG START DITT BOKPROSJEKT


Registrer deg nå i myBoD og start ditt bokprosjekt allerede i dag.

REGISTRER DEG NÅ

Integrert distribusjonstjeneste

DIREKTE BOKHANDELSFORBINDELSE
Vi muliggjør landsomfattende tilgjengelighet av deres titler for bokhandler, nettbokhandler og biblioteker gjennom automatisk registrering av titler i Den norske Bokdatabasen. Bestillinger som mottas trykkes, pakkes og sendes til vår samarbeidspartner Forlagssentralen, som deretter leverer bøkene til sluttkundene i løpet av få dager. I tillegg kan vi tilby internasjonal distribusjon gjennom våre samarbeidspartnere Lightning Source og Ingram Book Company.

PRINT ON DEMAND
Den optimale forutsetningen for Print on Demand ligger i kombinasjonen av produksjon fra og med 1 eksemplar og en omfattende distribusjon. Vi tar ikke bare av oss oppføringen av dine trykte og elektroniske titler i Den norske Bokdatabasen, men sørger også for at deres titler når sine destinasjoner innen kort tid.

TRYKK FRA 1 EKSEMPLAR
Vi kan raskt og enkelt produsere små og mellomstore opplag fra og med ett eksemplar, som deretter kan sendes til dere, deres kunder, lager eller logistikkpartner. Den tekniske utviklingen innen digitaltrykk har ført til en kostnadsoptimalisering og gjort det økonomisk lønnsomt å produsere større opplag – noe som tidligere bare var mulig med offsettrykk. Avhengig av bokens utforming, kan det oppstå kostnadsfordeler med digitaltrykk pga. muligheten for separat produksjon og beregning av fargesider. Du kan enkelt beregne kostnadene for små opplag ved hjelp av priskalkulatoren ovenfor, og bestille ønsket antall eksemplarer i din myBoD-konto.

Vi tilbyr også dropshipping til større forlag med FTP-muligheter, hvilket innebærer at vi kan sende titler direkte til kunder i forlagets navn med vedlagt faktura fra forlaget.

 

E-bøker: Konvertering og distribusjon

BoD: E-Book

Benytt dere av en komplett tjeneste bestående av en integrert trykk- og e-bokprosess inkludert konvertering, produksjon og registrering. Dere mottar en fortjeneste på 70 % av netto inntekter. Konverteringen av filene koster 3,00 kr per side, uansett kompleksitet.

Kvalitetskontroll: Hver tittel testes manuelt på et stort antall forskjellige e-boklesere for et feilfritt produkt.

Produktsikkerhet: For deres titler sørger BoD for kopibeskyttelse - DRM (Digital Rights Management) - og garanterer overholdelse av priskrav og overensstemmelse med gjeldende lovgivning.

VÅRE SPESIALTJENESTER

PERSONALISERTE PRODUKTER

BoD har lang erfaring med produksjon av personaliserte bøker. Enten det gjelder personaliserte barnebøker eller romaner, individuelle lærebøker, notatbøker eller sammenstilte artikkelsamlinger, kan vi ved hjelp av vår raske Print-on-Demand-teknologi produsere trykksaker i høy kvalitet, fra og med ett eksemplar. Vår forretningsmodell er optimalt tilpasset denne typen produksjon, og vi stiller alle våre utformingsvarianter til rådighet.

FTP-GRENSESNITT

Ved ønsker om trykk av et stort antall titler, tilbyr vi muligheten til filoverføring via et tilpasset FTP-grensesnitt. Ved bruk av FTP kan metadata og kataloginformasjon automatisk og effektivt overføres til BoD.

virtuell katalogisering

Ved virtuell katalogisering, trenger du som forlag i utgangspunktet bare å sende oss den bibliografiske informasjonen som kreves av bokgrossistene og bokhandlene. Først når en ordre på en tittel er mottatt, blir bokfilene umiddelbart "hentet" fra dere over en automatisk nettjeneste. Prinsippet om virtuell katalogisering av titler gjør det mulig for forlag å gjøre tusenvis av titler tilgjengelig Ad hoc, både raskt og kostnadseffektivt.

SCAN ON DEMAND

Med Scan on Demand kan din utsolgte, ikke-digitaliserte tittel katalogiseres og igjen gjøres tilgjengelig for bokhandlere. Den fysiske tittelen lagres hos oss, og kun når en ordre oppstår, vil den skannes, digitaliseres, trykkes og leveres av BoD - helt risikofritt. Deretter vil den digitaliserte utgaven med tilhørende informasjon ligge lagret i vår database, og sammen har vi nå gitt nytt liv til en utgått tittel!

InternaSJONAL DISTRIBUSJON OG SALG
pÅ VERDENS STØRSTE BOKMARKED

Øk salgsmulighetene gjennom å publisere deres bøker på det internasjonale markedet! Med BoDs distribusjonsnettverk kan de trykte titlene gjøres tilgjengelig for relevante bokhandlere og nettbokhandlere i blant annet USA, Canada, Storbritannia og Australia. Bøkene produseres av vår samarbeidspartner Lightning Source og distribueres av den ledende bokdistributøren Ingram Book Company.

VÅRE TJENESTER - DERES FORDELER

Vi tilpasser titlenes format til landets standard (f.eks. US-inch-format) og sender tittelinformasjonen til vår samarbeidspartner Lightning Source som trykker bøkene. I og med at bøkene trykkes på stedet i henhold til solide kvalitetsstandarder, unngås frakt- og tollkostnader. Vi i BoD tar oss av honoraroppgjøret i EUR, AUD, USD og britiske pund, og utbetaler honoraret etter gjeldende valutakurs i norske kroner.

VILKÅR

Dere velger selv utsalgspris og honorar i hhv. euro, amerikanske dollar og britiske pund. Produksjonskostnadene ligger på samme nivå som de norske og regnes om til australske dollar, amerikanske dollar og britiske pund. Forutsetningen for internasjonal distribusjon er at tittelen også gjøres tilgjengelig for det norske markedet gjennom BoD.

Til informasjon: Bokens innhold trykkes i svarthvitt mens omslaget forblir farget. Internasjonal distribusjon er dessverre ikke mulig ved valg av Hardcover, Booklet eller Wire-o, bøker med 120 g eller 200 g papir, samt liggende format.

Innlogging for myBoD