Pionérer siden 1998

  • Trykking av bøker fra bare 1 eksemplar
  • Profesjonell støtte til forfattere og forlag
  • Bærekraft som prinsipp
Illustrasjon av en globus

200 medarbeidere i 9 land

Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Østerrike, Sveits, Frankrike og Spania.

Illustrasjon av en bok

60.000 forfattere og 3.500 forlag

Vi jobber for folk som enten trykker selv eller publisere i bokhandelen. Vi trykker også for mange store og små forlag.

Illustrasjon av en skriver

30.000 bøker per dag

Print-on-demand fra 1 eksemplar med produksjon i Tyskland. Men også produksjon og distribusjon i mange andre land rundt om i verden.

Styrets ansatte i teamet
Ansatte i BoD på bokmessen

Dette er oss!

Flott at du har funnet oss! Vi er BoD - Books on Demand, og vi er her for å hjelpe deg med å realisere drømmen om å skrive din egen bok. Enten du er en erfaren forfatter eller en forfatterspire, har du kommet til rett sted!

Vår oppgave er å veilede deg på din skrivereise og støtte deg med vår mangeårige ekspertise. Vi forstår at det å skrive en bok kan være en spennende, men utfordrende prosess. Det er nettopp derfor vi er her for å gjøre reisen så enkel og hyggelig som mulig for deg.

Vår plattform gir deg alt du trenger for å gi boken din liv. Du kan laste opp manuskriptet ditt og tilpasse det etter eget ønske. Vi tilbyr ulike formater, innbindinger og omslagsalternativer slik at boken din blir akkurat slik du vil ha den. Og det beste med det hele? Du beholder full kontroll over arbeidet ditt og bestemmer selv når og hvor det skal publiseres.

Jobber for boken
Jobber for boken

Jobber for boken

Du kan møte oss på BoD og bli kjent med teamet vårt på bokmesser, i sosiale medier og på mange andre bokrelaterte arrangementer! Vi elsker å dele vår lidenskap for bøker med likesinnede og vil gjerne møte deg personlig. Følg oss på sosiale medier, utveksle ideer med andre forfattere og få verdifulle tips og inspirasjon til ditt neste bokprosjekt.

Bærekraft som prinsipp
Miljø

Bærekraft som prinsipp


Vi jobber kontinuerlig med å arbeide og produsere på en miljøvennlig og ressursbesparende måte.

Print on Demand
Ingen overproduksjon eller unødvendig lagringog skotning av bøker.

Bærekraftige trykkmaterialer
Papiret vårt er FSC®-sertifisert(FSC®-C105338) og kommer fra ansvarlige kilder. Vi bruker ikke plast når vi sender eller pakker inn pocketbøker.

Alle bøker produsert av BoD er FSC®-sertifisert(FSC®-C105338).

Det betyr at vi bruker papir som består av minst 70 % FSC®-sertifisert(FSC®-C105338) eller godkjent resirkulert materiale, og at de øvrige 30 % oppfyller kravene til Controlled Wood, hvilke fastsettes av til FSC Controlled Wood Standard.

De viktigste kravene til dette trevirket er å unngå følgende

  • ulovlig høstet trevirke
  • tre fra områder der tradisjonelle og sivile rettigheter krenkes
  • Tre fra skog der spesielle verneverdier truet av skogforvaltning
  • tre fra områder som avskoges eller omgjøres til plantasjer
  • Tre fra skog plantet med genetisk modifiserte treslag

Tips og triks til boken din

Nyheter - Arrangementer - Instruksjoner - Konkurranser

Til nyhetsbrevet

Energipolitikk

BoD er stolt av sine ambisiøse klimavitenskapelige mål, som viser at vi som pionerer og teknologiledere engasjerer oss for miljøet, samtidig som vi alltid streber for å forutse behovene til våre kunder og deres forbukere. Vi tilbyr miljøvennlige og energieffektive løsninger for publisering av e-bøker og bøker og tilhørende produksjon. Vi vil se fremtidige økninger av den fornybare andelen av vår strømforsyning. Vi inkluderer også våre leverandører og avtalepartnere i målsetningen om å redusere de absolutte klimagassutslippene til null senest innen 2030.

Kombinasjonen av miljøbevisste og økonomiske handlinger er en selvfølge for oss. Med dette mener vi nøye håndtering av ressursene som er viktig for produksjonen, slik som tre, vann, energi og luft, noe vi oppnår gjennom kontinuerlig optimalisering av bruken og en bærekraftig forvaltning. Vi trenger hovedsakelig papir, elektrisk energi og farger for trykking av våre bøker. Anlegg og tjenesteytere som bruker energi og råvarer effektivt fortrekkes. Vi har identifisert at den mest effektive måten å spare ressurser på er gjennom effektiv bruk av energi, og av denne grunn har vi vedtatt en passende energipolitikk.

Med denne energipolitikken forplikter BoD seg til kontinuerlig og bærekraftig å redusere energiforbruket, spesielt i produksjon med tilhørende hjelpeanlegg, samt tilhørende CO2-utslipp, og samtidig oppfylle juridiske og andre krav. Dette gjøres på grunnlag av energimålene som årlig settes av ledelsen. Vi forsikrer deg om at vi vil gjøre tilstrekkelige ressurser og informasjon tilgjengelig for vårt energiledelsessystem og for å nå de oppsatte målene. Energiforbuket måles, overvåkes og evalueres av energiteamet. Vi vil kontinuerlig kontrollere, evaluere, designe og fortløpende forbedre prosesser og aktiviteter for energieffektivitet. Energisparetiltak planlegges og implementeres av energiteamet med støtte fra alle medarbeidere, og resultatene blir registrert, analysert og evaluert med jevne mellomrom.

Samarbeidet mellom alle medarbeidere og leverandører er viktig for gjennomføringen av energipolitikken. Derfor blir medarbeiderne omfattende og jevnlig imformert og involvert i forhold til status for energiprogrammet. I tillegg sørger vi for at våre ansatte til enhver tid har tilgang til relevant informasjon.

Energipolitikken gjelder likt innenfor alle områder, aktiviteter og prosesser i selskapet, for å sikre kontinuerlig forbedring av energiytelsen og energiledelsessystemet, og for å bli gjort kjent for alle ansatte og interessenter ved forespørsel.

BoD på InstagramPåmelding til BoDs nyhetsbrevBoD på YouTubeBoD på Facebook