Bokpublisering

Med BoD publiserer du dine bøker og e-bøker i bokhandler og nettbokhandler og mottar et honorar regelmessig for hvert solgte eksemplar. Så snart du har fullført, korrekturlest, eventuelt språkvasket og konfigurert ditt manuskript, laster du det opp i myBoD som en PDF-fil og publiserer det som en bok og/eller e-bok.

Dine fordeler med BoD

BoD er basert på ideen om kun å produsere bøker når det er et spesifikt behov. Dette er mulig ved bruk av trykkprosessen Print on Demand. Den digitale informasjonen for trykk av dine verk lagres hos BoD og katalogiseres for salg i bokhandler og nettbokhandler. Så snart en bestilling finner sted, blir boken din produsert i løpet av kort tid og sendt til kunden: bokhandlere, nettbokhandlere eller deg selv. Som forfatter beskyttes du dermed mot risikable investeringer, samtidig som du skåner miljøet.

BoD tilbyr også muligheten for gratis internasjonal distribusjon og salg for din tittel. Mer informasjon om denne tilleggstjenesten finner du her.

Tjenester for din boksuksess

De mange forfattertjenestene fra BoD kan du kombinere for å gjøre ditt bokprosjekt til en suksess. Vi kan hjelpe deg med ferdigstilling av ditt manuskript, layout, omslag og til og med din markedsføringsprosess.

Jeg er ferdig med å skrive - hva gjør jeg nå?

Har du allerede fått ditt manuskript språkvasket og korrekturlest? Sørg for å benytte deg av anledningen til å søke tilbakemelding fra fagpersoner for å forberede ditt manuskript for publisering så godt som mulig. Benytt deg gjerne av våre forfattertjenester til dette.

I tillegg anbefaler vi å bruke tid på utformingen og implementeringen av omslaget, da dette har stor betydning for tittelens suksess. Også her tilbyr vi ulike løsninger, f.eks. våre tjenester for omslagsdesign.

Hvilke utforminger kan jeg velge?

Siden for bokutforming gir deg en oversikt over alle alternativer for utforming.

Hvordan oppretter jeg PDF-filene for opplasting?

Du kan opprette PDF-filer med nesten alle skrive- og designprogrammer. Vi har laget veiledninger for hvordan dette kan gjøres i Microsoft Word og Adobe InDesign.

Hvordan oppretter jeg en e-bok?

Hvis du gir ut en trykt bok med BoD Classic eller BoD Comfort, kan du få den aktuelle e-boken opprettet gratis. Vi konverterer din trykkfil slik at den tilpasses for alle vanlige e-boklesere, for så å publisere e-boken din i relevante nettbokhandler.

Hva burde min bok og e-bok koste?

Prisen på din bok avhenger av utforming, omfang, antall fargesider og ønsket honorar. Benytt deg av vår priskalkulator for å eksperimentere og se hvilke faktorer som påvirker prisen.

Vi anbefaler å velge utforminger og honorar på en slik måte at det resulterer i en markedsdrevet og konkurransedyktig utsalgspris. Vær oppmerksom på at e-bøker vanligvis tilbys mye billigere enn de trykte utgavene.

Når blir boken min tilgjengelig for kjøp?

Tiden det tar for tittelen din å bli publisert avhenger av valgte produkt og tilleggstjenester. Dersom du i myBoD velger trykktjenesten BoD Fun eller publiseringstjenesten BoD Classic, tar det omtrent to virkedager etter din godkjenning før tittelen frigis av oss.

Dersom du bestemmer deg for BoD Comfort, mottar du et trykt visningseksemplar ca. 2 uker etter innsending av de trykkeklare filene. Etter du har godkjent visningseksemplaret, tar det også her omtrent to virkedager før tittelen din frigis av oss.

I forhold til våre forfattertjenester tar bokens generelle design og tekstbearbeidelse normalt to til tre uker. Du kan alltids bestille boken direkte etter godkjenning.

Tittelen din vil vanligvis være tilgjengelig i de fleste nettbokhandler innen en til to uker. Avhengig av bokhandelens søkekilde tar det i fysiske bokhandler to til seks uker etter godkjenning før tittelen din er tilgjengelig der. 

Det tar kun fire til fem virkedager etter bestilling før boken sendes ut til kunden.

Hvor stort er mitt honorar?

Du bestemmer selv honorarets størrelse, da den er en del av utsalgsprisen. Sørg for å sette en markedsdrevet og konkurransedyktig pris og gjør eventuelle endringer i bokens utforming for å påvirke den. Vi anbefaler et honorar på ca. 10 % av utsalgsprisen. 

Priskalkulatoren hjelper deg å bestemme honorar for ditt bokprosjekt.

Hva koster for meg å publisere?

Kostnadene for publisering avhenger av valgte produkt og tilleggstjenester. Du finner en oversikt over produkter og priser på siden Bli forfatter.

Kan jeg gjøre et prøvetrykk?

For å overbevises om en god trykkvalitet eller for å teste forskjellige alternativer for utforming, anbefales et prøvetrykk med produktet BoD Fun. Her betaler du kun for hvert bestilte eksemplar. Med BoD Fun publiseres heller ikke tittelen i bokhandler.

Som en del av produktet BoD Comfort, vil du motta et visningseksemplar av boken din før den gjøres tilgjengelig på markedet. Slik kan du gjøre siste justeringer i fred og ro.

Hva gjør jeg hvis jeg vil korrigere noe?

Så snart tittelen din er publisert, har du muligheten til å gjøre korrekturer og endringer ved å lage nye utgaver.

Hvordan oppretter jeg et omslag for min bok og e-bok?

Du har flere muligheter for å opprette ditt omslag. Mange forfattere benytter seg av vår online editor easyCOVER i myBoD, for å designe tilpassede omslag for sine bokprosjekter. Alternativt kan du laste opp dine egne PDF-filer. Vår omslagskalkulator vil hjelpe deg med å finne de riktige målene.

Innlogging for myBoD